Hjemme igjen fra Portugal og Frankrike

Da var vi hjemme igjen etter en ordentlig langtur. Buss og bil ventet på oss hos Jos Sterkens i Belgia, så vi fløy til Belgia og busset videre derfra nedover til Portugal. Der havnet vi i en by som heter Montalegre og ligger ca 1850 moh. Bilen måtte mappes om på grunn av den tynne luften, så den gikk en del dårligere enn normalt. Men dette var likt for alle.Vi la på noen mindre dekk på bilen her enn det vi hadde gjort i England, og det så ut til å fungere en del bedre, både med hensyn til grep og utveksling. I første omgang, så ledet jeg foran Roman Castoral og lå an til en god tid. På siste runde skulle jeg kjøre alternativ sporet. Ved målgang er det en kar som viser skilt med antall runder igjen, og jeg er 100% sikker på at det sto 2 runder igjen, men det var altså bare 1. Fikk da 30 sek.tillegg i tiden og endte bakerst. I andre omgang endte jeg på 6.plass men syntes det var litt lite skyv i bilen på grusen. Grunnen til dette skule vise seg i 3.omg da jeg var helt avhenging av å sette en god tid. Diffen eksploderte og jeg sto igjen på plata. Så det var Portugal, kort oppsummert.

På vei mot Frankrike feiret vi 17.mai i Spania, noe som var nytt for alle. Samtidig hjemme i Norge reiste foreldrene mine til Sverige for å hente den nye diffen vi hadde bestilt. På 17.mai. Morten Bermingrud skulle til Frankrike å kjøre EM-runde, så han var snill og ta den med til oss. Så det klaffet bra.

Bilen virket veldig fin på treningen med den nye diffen, og det ble noen gode tider. I første omgang ble jeg nummer 6, og i andre nr.5, men slet litt med at bilen hoppet over et gir og var ekkel å gire med. På lørdags kvelden ble girkassa tatt ut og kikket over. I tredje omgang ble det en bra 4.tid. Dette kvalifiserte meg direkte til A-finalen. Dette er er det råeste jeg har kjørt, noen gang. Lå foran Roman Castoral hele finalen, og han var og trykte litt bak et par ganger. De to siste rundene klarte jeg og holde litt unna og sikret meg årsbeste og karrierebeste med en 4.plass. Vi er utrolig stolte alle sammen. Vi har lagt ut noen bilder på siden fra begge løp her, så det er bare å ta en titt. Tv sendingen fra løpet ligger her :   ERC FRANCE

 

Resultater fra Frankrike :

1
Lars Øivind Enerberg Ford Fiesta ST RWD 20
2
Koen Pauwels Ford Fiesta Mk7 RWD 17
3
Per Magne Røyrås Peugeot 206 RWD 15
4
David Nordgård Ford Focus RS RWD 13
5
Roman Častoral Opel Astra OPC RWD 12
6
Derek Tohill Ford Fiesta Mk7 RWD 11
7
Patrick Mertens VW Polo Mk4/9N3 RWD 10
8
Ivo Van den Brandt Mitsubishi Colt CZT RWD 9
9
Robin Olsson Peugeot 207 RWD 8
10
Mandy Kasse Opel Astra OPC RWD 7
11
Jean-Michel Laurant Škoda Fabia Mk1/6Y RWD 6
12 Jos Sterkens Volvo C30 RWD

 

Nå er det Norge og Sverige som står for tur, og vi må gå over bil og utstyr så godt vi kan. Dette er to runder vi må ha med, selv om budsjettet sier nei i skrivende stund. Vi skal også prøve å bli flinkere med å oppdatere blogg, facebook og hjemmesiden under løp, men det har faktisk nesten ikke vært mobilt nettverk på de to siste løpene. Vi ser på flere løsninger med dette.

 

Vi sees kanskje i depoet….

Hilsen

David Nordgård Motorsport