vkEYvzow

NORGESMESTER I BAKKELØP 2020

I helgen ble det arrangert NM i bakkeløp på Lillehammer. Bakkeløp har ikke vært en gren David har forsøkt veldig mye før. men i disse tider, så var det altså en gyllen mulighet til og utvikle bil og sjåfør videre. Her kunne vi måle krefter mot bakkeløpseksperter fra både rally og rallycross. David ble plassert i klassen for Supercars, og skulle blandt annet kjøre mot ringreven Morten Bermingrud, tidligere konkurrent i Touringcar EM Ole Håbjørg, Sten Egil Jensen og Magne Gjervan. Han ville selvsagt også måle krefter mot rallyesset Anders Grøndal og Stian Hafsengen m.flere.

Teamet ankom Lillehammer sent fredag kveld, og pga mørket og regnværet, valgte David og vente til tidlig morgen med å gå løypa. Dette ble det dessverre ikke mulighet til, og han måtte da starte omg1. uten og vite helt hvordan traseen gikk. Den ble meget spennende, men han kom seg igjennom. Det holdt til 3.tid i klassen og 4. totalt.

I 2.omg ble det noen voldsomme sladder på slutten og kjørte til slutt inn til 2.tid i klassen og 4.tid totalt. Løypa var veldig glatt og David kunne melde om at det var et par tilbud i denne omgangen. Bilen fungerte perfekt så David mente bare at det nå var han som måtte roe seg litt ned.

Det gjorde han, men tidene ble mye bedre i forhold til konkurrentene. Det regnet mer enn før, og David ble raskest av alle uansett klasse i finale omgangen. Dette holdt til sølv i NM runde 1 bak Magne Gjervan også i Rallycross Fiesta. Nå var det bare og brette opp ermene og gjøre seg klar til søndag og andre NM runde.

På søndag var det fortsatt vått, men nå satt løypa i hodet. Nå var det detaljene det skulle jobbes med. Åpner altså søndagen med raskest tid i alle klasser og 1.plass totalt. På det daværende tidspunkt ligger han kun 1 poeng bak Gjervan i NM kampen.

I andre omgang var han litt mer forsiktig, og kjørte inn til 2.tid i klassen. Slått av Morten Bermingrud, som virkelig hadde fått opp dampen i sin Ford Focus. Gjervan var da nesten 5 sek. etter og sist i klassen. På det tidspunktet visste vi ikke helt hvordan David lå an i NM sammendraget da det er litt andre utregninger her enn vi er vant til.

David klinte til i finaleomgangen med nok en 1.plass og helgens raskeste tid uansett klasse. Dette skulle holde til NM gull i bakkeløp 2020.

En veldig morsom helg, med progresjon hele tiden og en bil som er bare helt rå !!