F72C7864

Første EM runde 2016

IA5A5208

Den første EM runden for ble avholdt på Jules Tacheny Circuit i byen Mettet i Belgia forrige helg.

Teamet dro en uke i forveien for å få en siste sjekk på bilen hos motorbygger Zomer i Nederland. Det har vært mye prosjekter i vinter for David og teamet med b.la bygging av ny buss, oppussing av bolig og restaurering av en kjent løpsbil. Det har derfor ikke blitt noe test av bil, så David var rimelig spent på om kjøringen satt fra første meter.

Det gjorde den nesten. På treningen var han litt ivrig og satset litt over grensen, men tok seg fort inn og satt utrolig nok en bestetid i første omgang. Den gode trenden forsatte på lørdagen og han satt topptider hele tiden.

F72C7864

I 4.omgang på søndag ble det en 7.tid, med en bil som ikke var til å kjøre. Bakakselen var blitt bøyd, så teamet jobbet hardt for å få bilen klar til semifinaler. David hadde mest poeng og ledet etter de innledende omgangene så han skulle stå på pole position i semifinale 1. David tok starten og ledet men bak han så var det action. Dessverre så rullet Kjetil Larsen og belgiseren Danny De-Beuckelaer ble stående igjen. Det ble omstart og David tok starten igjen og vant overbevisende. Nå var han klar for beste startspor i finalen. Bilen ble nok en gang klargjort av ivrige mekanikere og spiriten i teamet var skyhøy.

Starten gikk og første sving kom. Som vanlig i racing er det litt kontakt mellom bilene. Denne gangen var det ikke mye men nok til at høyre forhjul huket tak i dekkbarrierene på innsiden av første sving. Dette gjorde at en unibolt på styrestaget hoppet av og styringen levde sitt eget liv. David merket at det skjedde noe med bilen, men valgt å bare holde pedalen i bånn over hoppet. Hjulene gikk merkelig nok rett, men over curbsen i neste sving var det over. Veldig synd, men allikevel gikk store deler av helgen over all forventning. David ligger nå som nr.2 sammenlagt i EM, kun et poeng bak lederen. Alt dette pga av jevn og god kjøring hele helgen.

Video fra hele helgen finnes HER

13177090_10157022731040195_2270118507955907679_n

Nå er det EM-runde i Norge neste gang, og målet er satt. Vi vet hvor vi skal ligge, og at det er viktig å plukke poeng i alle omganger. Sees vi på Lånke 9. og 10.juni? Vi håper det!!