BI1R7965b

EM-bronsje på David 2015

BI1R7965bÅrets siste EM runde i Rallycross for Touringcar fant sted på Lånkebanen i Hell denne helgen. I sammen med et rekordstort startfelt både i EM og VM-klasser var dette et godt utgangsspunkt for en skikkelig actionfylt helg.

Svensken Fredrik Salsten hadde så og si avgjort kampen om EM-tittelen før dette løpet, men David og teamet ville ikke gi opp. Før løpet lå David på en delt tredjeplass, og 2.plassen var iallefall innen rekkevidde.

På treningen lørdag var David ute på et tidlig pass og satte en klar bestetid. Det varte nesten til slutt, men måtte se seg slått av en konkurrent. Det gies ikke noe poeng for treningstider, men det er god pekepinn på hvordan ting stemmer. I første omgang kjørte David inn til en 3.tid og det var meget jevnt i toppen. Kun 3 sekunder skilte de 6 beste. David merket under kjøringen at bilen ikke ville inn i 3.gir ved flere anledninger. Dette taper man selvfølgelig tid på og teamet tok en sjans og bestemte seg for å ta ut girkassen og åpne den opp for en inspeksjon. Ingen åpenbare feil, men drevet til 3.gir ble byttet på mistanke.11951108_10156053459865195_959513119061441727_n

Bilen ble akkurat klar til andre omgang og David var ivrig på å vise seg frem og sette en god tid. Han hadde en god start men girkassen ville ikke lystre som han ville. David kjørte litt reservert og giret pent for å ikke ødelegge mer enn nødvendig. Det ble allikevel en respektabel 5.tid i 2.omg.

3.omg kom så tett på at det ikke var tid til å kikke mer på girkassen. David kjørte da inn til en 10.tid, med enda flere bomgiringer. Totalt lå ha da på en 6.plass og sanket samtidig også mer poeng i sammenlagtstillingen enn de to han lå bak i sammendraget.

Etter 3.omgang fikk teamet noen tips på hva som kunne være galt av mange ganger norgesmester Terje Morstad som kjørte supportrace denne helgen. Jakten på deler ble satt i gang og medlemmer fra teamet dro milevis avgårde for å hente. Girkassen ble tatt ut igjen, mens feilsøking og reparasjon ble utført utover natten. Bilen ble igjen klar til 4.omgang på søndag og David var spent på om reparasjonene som ble utført hadde eliminert problemene. Noen ulyder var det til og begynne med, men heldigvis fungerte den nå som den skulle. Fra en vanskelig startposisjon kjørte David inn til en 4.tid og følte at nå var han tilbake i vinnende form. Han var nemlig kvalifisert til semifinale og sto i fremste rekke ved siden av da nybakte Europamester Fredrik Salsten. En plass i finalen var i sikte og også en 2.plass totalt i EM. David hadde en knallstart fra yttersporet og la seg inn etter Salsten. Trangt var det og en liten dytt på bakskjermen gjorde at skjermen presset så hardt på hjulet at det til slutt eksploderte. David kjørte resten av semifinalen på 3 hjul i elegant stil og kom inn til en 5 plass. Bilen var nesten gått i oppløsning bak og det var store skader på understellet.BI1R9952

Dramaet var ikke over enda. David var nemlig første reserve til å kjøre finale. Mekanikerne reparerte bilen på rekordtid og David sto klar på pregrid i god tid før finalen. Det var lenge spekulasjoner om det ble kjøring da det tok lang tid før siste mann møtte opp på pregrid. Han fikk kjøre og David ble stående som tilskuer og følge med på. 3.plassen var jo sikret så man måtte bare si seg fornøyd med det. Et lite team fra Skien har nok en gang vist seg frem ute i Europa.

11260671_10153538631734192_1724461459066395689_n

EM sesongen i Fiestan er over for i år. Om det blir noen andre løp i år gjenstår å se. For å være godt forberedt til ny sesong, må han iallefall prøve å få kjørt mest mulig.

Tusen takk til alle som har fulgt oss, sponsorer, venner og familie.

(Skrevet av Jan Fredrik Larsen. Bilder av Johnny Loix & Sabri Mutlu)