Hell in Höljes

Alt virket til å bli en topp helg på Höljesbanen i Sverige. Bilen med nye innstillinger og en sulten sjåfør som ville vise seg fram. På første treningspass kjørte David ut på slicks selv om det var vått, og undertegnede ble imponert over hvor fort det gikk allerede første runde. Bilen og sjåføren virket på lag. David kom i fint driv over det kjente hoppet før målsvingen og plutselig sakket han farten helt og bare trillet forsiktig over mål. Jeg hørte ikke alt, så jeg spurte over intercomen .» Hva skjedde?» Da kom det et kort og kontant svar fra David : » Fullt motor ras»!  Jeg løp bort til resten av teamet som sto å lurte på hva som hadde skjedd… Det ble en lang tur tilbake til service teltet og vi ventet der på at David skulle bli tauet inn.  Vi fant ut at dette skal vi prøve å få til, selv om vi skjønte at det ikke var mye vi kunne gjøre med den motoren som sto i. Flere publikummere hadde hørt raset og fortalte oss at dette ikke hørtes bra ut. Vi prøvde først å spørre flere av våre konkurenter om noen hadde en reservemotor til leie, men det var det ikke. Vi klarte heller ikke å spore opp noen motor som sto rundt om i nærheten heller. Til slutt fikk vi tips om å ringe til Trond Stensbøl, som er en anerkjent motorbygger. Han holdt til bare 12 mil unna Höljes i Kongsvinger. Etter noen samtaler per telefon, ville han gjerne se om han kunne hjelpe oss, og motoren ble tatt ut på rekordtid og kjørt til Stensbøl Motor.

Han hadde alle deler som vi trengte og om alt hadde klaffet, skulle han rukket å rebygge motoren på noen timer. Men…. Etter å ha tatt av bunnpanna og sett skadene fant vi ut at det ble for risikabelt og dyrt og gjøre denne jobben så fort. Vi prøvde det vi kunne!

Etter at skuffelsen hadde lagt seg, ble vi enige om å sende motoren med en dekkleverandør til Holland, hvor de skulle sette av motoren hos vår motorbygger. Vi venter nå spent på både diagnose og pris, og håper dette ikke skal bremse oss alt for mye i kampen for drømmen vår.

Vi må takke alle som hjalp oss og prøvde og hjelpe oss i helgen : Even Hvaal for kontakt nettverk, Hjelpemannen (Svein-Thore Abrahamsen) for lån av HiAce’en, Trond Stensbøl for rask og flott service, Veereken Motorsport for frakt og alle andre som bidro..

Vi kommer tilbake med et smell!!!!

 

 

DNM/JFL