017200011120

Første løp i ny Supercar

Endelig, kan man vel si. Etter alt arbeid og slit, så trodde man ikke helt på det selv når man entret Høljesbanen for å delta i billøp igjen. Denne gangen i keiserklassen. Veldig surrealistisk.

Noen timer før var vi på Finnskogbanen ved Flisa for å teste at alt var bra, og det var det, til gangs. David fløy rundt banen. 

 

 Trening skulle kjøres på lørdag morgen, og regnet sprutet ned. Dette ble også første gang på vått føre. Fra tribunen så det ganske så ryddig og pent ut , men sjåføren inni bilen var ikke happy : «Den går som en dass!! » var meldingen på intercomen. Inn i depoet for å feilsøke. Heldigvis fant mekanikere feilen ganske fort og vi sendte han ut for å prøve igjen. Denne gangen var det virkelig mer trøkk og det var så mye trøkk, at sjåføren mente den måtte justeres ned litt hvis regnet fortsatte.  

Q1: Ok start og la seg ut som nr. 2 etter Pontus Tidemann som etterhvert fikk problemer. David fikk nå smake på hvordan det skulle være å lede et heat i EM. I runde 2 begynte servo styringen delvis i å kutte, før den var helt død, og David ble passert og kom inn som nr.3 i heatet.  Armene og pusten hans kunne bekrefte at dette var noen tøffe runder. Det hadde vært så hardt at han måtte styre bilen med gass og håndbrekk. Det viste seg at forbikjørings forsøket til til en konkurrent hadde smelt så hardt at det hadde gått ut over styringen. Denne skaden hadde også flere følgefeil som dessverre dukket opp i de neste heatene. 

Q4: Alt skulle nå være klart til å kjøre litt bil igjen, men allerede under oppvarming av dekk, så sa David på intercomen at det var brutt. Da bilen bare trakk på bakhjulene. Han valgte derfor å bryte, for å ikke gjøre skadene verre. 

Man skulle kanskje tro at teamet var veldig skuffet, men nei. Her var det mange positive øyeblikk, og man så virkelig potensiale både i bil og sjåfør. Den elektriske feilen er nå rettet opp i og det gjøres tiltak for andre utsatte komponenter også. Her er det bare og brette opp ermene og gi gass videre. Den som gir seg er en dritt !! 🙂 

Tusen takk til alle sponsorer og alle som hjelper til !