Mareritt i Tsjekkia

Etter oppturen i Polen med 3.plass og en lang vellykket test med ytterligere forbedringer hjemme, gledet teamet seg virkelig til finalerunden i årets europamesterskap. På warm-up på lørdag morgen var det dags. For oss som sto å kikket på så det veldig bra ut til å begynne med. Bilen lå fint på banen, David så ut som han hadde kjørt der i mange år og han tok innpå de som lå foran. Plutselig over målstreken hørte vi en voldsom eksplosjon og det klanget i metall. Det hørtes ut som noe nesten tømte jern i en container. Det kunne jo ikke være? Joda, David stoppet inn til siden og gikk ut av bilen, både forfjamset og forbannet. Vi som sto på siden visste ikke hva som hadde skjedd. Ryktene gikk, motor, girkasse, eller bak aksel…

Da han endelig kom inn, sa han til oss at clutchen hadde eksplodert. Heldigvis ikke motor, tenkte vi.  Da vi fikk sett nærmere på bilen, skjønte vi nesten ikke hva som var skjedd.

noen av delene mannskapet plukket opp fra banen

Alt mellom motor og girkasse var vekk. Det var deler fra svinghjul og clutch som hadde blitt sendt i en voldsom fart inn i fører kupeen. Til og med opp i gjennom dashboardet og inn i frontruten.Ut på sidene ved pedaler.Det var deler overalt. David var faktisk veldig heldig at han ikke var blitt truffet.

Etter en kjapp evaluering av skadene, ble vi enige om å prøve å få dette sammen igjen. Gutta i teamet og David slang seg under bilen og begynte å demontere. De fant ut at de trengte flere ting enn vi hadde med. Vi hadde faktisk ingen av delene vi trengte. Motorbyggeren vår Zomer Motorsport, var på banen og kom rask til teltet og tilbød seg å låne vekk deler de hadde. De hadde t.o.m en ny motor vi kunne få låne, men den trengte vi ikke. Vi fikk låne clutch hus, svinghjul og masse hjelp til å skru av de. Så var det inngående aksel på gearkassen, som også var vekk.. Patrick Mertens(en konkurent) var tilstedet på løpet men kjørte ikke, og tilbød seg å låne akselen fra bilen hans. Så da var gutta i gang med å skru på en VW Polo. Så manglet vi clutch og her kom det flere til, Derek Tohill, Lars Enerberg, Koen Pauwels og Set Promotion(Andreas Bakkerud bl.a) Vi brukte clutchen til SET, i og med den var helt lik. Verktøy osv. fikk vi låne. Det var en hel haug med folk som ville hjelpe og det tøyt ut med armer og bein under bilen. Gutta jobbet som helter og fikk bilen sammen, til å rekke 1.omg. Eneste problemet var at bilen fridde ikke ordentlig ut på clutchen, så starten ville bli et problem, men vi ville  hvertfall få en tid og plassering.

På startplata ble det en del venting pga lav sol og støvete bane, og i tolvte time avlyste arrangøren hele lørdagen, og bestemte seg for å kjøre alle omganger og finaler på søndag. Flaks for oss og mer tid til å få bilen 100%. Søndagen skulle starte kl 07.00 med warm up, så dette ble en tettpakket dag og ingenting kunne gå feil. Bilen ble klar lørdag kveld kl22:00 og da bar det rett i seng for en trøtt sjåfør og mekaniker gjeng.

fra 1.omgang

 

På Warmup på søndag fikk David prøvd banen ordentlig for første gang, og satte faktisk en 4.tid som fikk både teamet og Zomer og alle som hadde hjulpet til, til å smile ekstra bredt. Det var virkelig verdt alt slitet.

I første omgang skulle David starte i det første heatet fra dårligste spor, i og med han ikke hadde kjørt tids kvalifisering. På starten sto Koen Pauwels, Lars Rosendahl, Mandy Kasse,  Györg Fodor og David. David kom ut som nr.3 i starten og begynte å jakte de foran. Han skjønte fort han var raskere å kjørte rett i alternativsporet på første runden. Kom så ut bak Kasse og Fodor og kjørte spektakulært forbi Kasse og jaktet de andre. På andre runden skjedde det. Røyk skodden sto plutselig etter bilen på langsiden, og vi som så det fra utsiden skjønte egentlig at dette var over.

game over

 

Det var et lite håp om at det kun var en vannslange som hadde hoppet av, og det var det. Men motorbyggeren Zomer ville ikke risikere noe, så de tok med seg motoren til full analyse og service i Nederland.

En kjedelig avslutning på et år som har vært helt utrolig på mange måter. Har opplevd oppturer og nedturer. Har blandet seg i toppen i EM serien og blitt lagt merke til og også kommet på pallen. Det var nok litt over det vi hadde håpet på før årets sesong, med hensyn til budsjett, bil og nybegynner av en sjåfør. De gangene det har vært brutt løp eller gått litt dårlig, har det vært teknisk feil og ikke fører feil. Det er litt og ta med seg til neste sesong. Vi føler hvertfall at vi har mer å vise fram og gleder oss til og bite fra oss enda mer i EM sirkuset til neste år med nr.6 på døra.

Link til saken Video fra 1.omg Sending fra løpet

Tusen takk alle som har bidratt!!

 

DNM